1) Kullanım sıcak suyunun temin edilmemesi durumunda Isı istasyonda kontrol edilmesi gereken kısımlar sorunlar ve çözümler nelerdir?
- Termostatik vananın hareketi kontrol edilmeli. Termostatik vana iç çekirdeği kitlenmiş olabilir. Çözüm çekirdek değişimi.
- Pislik tutucu kontrol edilmeli. Pislik tutucu tıkanmış olabilir. Çözüm pislik tutucu temizliği gerekirse fitre değişimi yapılmalı.
- Eşanjör debileri kontrol edilmeli .Eşanjörün tesisata bağlı olarak kireçlenme ile ısı transfer yüzeyinin azalması ile kapasitesinin azalmasının meydana gelmesi. Çözüm Eşanjör değimi
2) Yüksek Isı tüketim faturasının gelmesi durumunda İstasyonda kontrol edilmesi gereken kısımlar sorunlar ve çözümler nelerdir?
- Termostatik vananın hareketi kontrol edilmeli. Sorun Termostatik vana iç çekirdeği kitlenmiş olabilir. Çözüm çekirdek değişimi.
- Termostatik vana hissedici kablo kontrol edilmeli. Sorun Termostatik vananın kablosunun kompası kaynaklı olabilir. Çözüm termostatik vananın değişimi sağlanmalı.
- Aktüatör vana iç çekirdek hareket kontrolü yapılmalı. Sorun Aktüatör vana iç çekirdek açık pozisyonu kitlenmesi. Çözüm çekirdek değişimi yapılmalı.
- Balans vanası kapiler boru kontrol. Sorun Kapiler borunun sızdırması ve yada kesilmesi nedeniyle balans lamanın yapılamaması ve bunun sonucu olarak yüksek kazan debisi ile dairenin beslenmesi. Çözüm kapiler borunun değişimi.
- Balans vanası kontrol edilmeli. Sorun balans vanasının tıkanması veya ayarı ile oynanmış olması. Çözüm üst bölümden iterek sıkışıklığın giderilmesi ve ayarların kontrol edilmesi. Çözüm alınamaması durumunda değişimin yapılması.
3) Isınma şikayetlerinin olması durumunda, istasyonda kontrol edilmesi gereken kısımlar sorunlar ve çözümler nelerdir?
- Sirkülasyon pompasının kontrol edilmesi. Sorun tesisata bağlı pompanın tıkanması. Çözüm pompaya üst bölümden sıkışmayı açmak hareket verilmesi, ardından enerjinin kesilip tekrardan enerji verilmesi. Pompa ilk hareketi tüm güç ile yapacak ve sıkışma giderilecektir.
- Kazan sıcaklığının kontrolü. Sorun kazanın düşük sıcaklık ile çalışıyor olması. Çözüm yönetim ile görüşerek sıcaklığın artırılması.
- Balans vanası kontrol edilmeli. Sorun balans vanasının tıkanması veya ayarı ile oynanmış olması. Çözüm üst bölümden iterek sıkışıklığın giderilmesi ve ayarların kontrol edilmesi. Çözüm alınamaması durumunda değişimin yapılması.
- İndirect ısıtma hattı basıncının kontrol edilmesi. Sorun bir bar altına düşmesi sonucunda pompa çalışmaz ve sistemde hava oluşabilir .Çözüm hava tahliyesi yapılması ve doldurma vanası ile 2.5 bara kadar kapalı devre ısıtmaya su beslenmesi.